Europly    
 

  VANERI
  KOIVUVANERI
  FILMIVANERI
  HAVUPUUVANERI
  HDF - levy
  MDF- levy
  OSB- levy
  KUITULEVY
  LIIMALEVY
  LASTULEVY
  MELAMIINIPINTAISET LEVYT
 
  NYT VARASTOSSA
 
 
 
 

 

 

MDF - LEVY

MDF on ensiluokkainen, puolikova kuitulevy, jolla on ainutlaatuiset fysikaaliset ominaisuudet. Se soveltuu käytettäväksi erilaisiin teollisuuden, kaupan ja rakentamisen kohteisiin sekä huonekalu- ja sisustuskäyttöön.

MDF -levyt valmistetaan kuivausmenetelmillä. Valmistukseen käytetään ainoastaan puuta, joka on peräisin raaka-aineita säästävistä harvennushakkuista.

MDF -levyt ovat pääasiassa mänty- ja kuusipuuta, jota hierretään kuiduksi. Kuitujen joukkoon lisätään pieni määrä sideaineita ennen levyiksi puristamista.

MDF -levyjen hyvä työstettävyys mahdollistaa hankalimmatkin työstöt. Levyä voidaan työstää kuten massiivipuuta eikä siinä ole oksia tai halkeamia.
Levyn sileä ja tasainen pinta on helppo maalata tai petsata korkealaatuisen viimeistelyn saavuttamiseksi. MDF on myös ihanteellinen päällystettäväksi ohuilla jaloviiluilla, vinyylillä, kalvoilla ja melamiinipaperilla.

MDF :n käyttöalue on laaja, ja sitä on saatavissa useina eri paksuuksina ja levykokoina.

MDF -levy on rakenteeltaan lähellä märkämenetelmällä valmistettua kuitulevyä, mutta levyä koossa pitävät voimat on saatu aikaan liima-aineella.

MDF -levy on kauttaaltaan hyvin homogeenista, mikä tekee sen työstämisen helpoksi.

MDF -levy onkin hyvin suosittu esim. keittiökaappien ovimateriaalina ja listoissa, joihin halutaan jyrsimällä tehdä reuna tai profiilimuotoja.

MDF -levy on myös helppo pintakäsitellä.

Lisäksi on olemassa MDF-levyjä, jotka on pinnoitettu melamiinilla, maalilla tai viilulla.

 

Exterior MDF

Säänkestävä Exterior MDF-levy omaa hyvät kosteudenkesto-ominaisuudet. Levyn pinta on sileä molemmin puolin ja korkea tiheys sekä hyvä kuitujako mahdollistavat levyyn työstettyjen urien erinomaisen maalaus- ja jatkokäsittelyn. Saatavana tilauksesta myös paloahidastavia MDF-levyjä.

 

 
© 2007 - 2013    Europly OÜ
P.O. Box 344 Tallinn 10503, ESTONIA   tel + 372 6311 551   e-mail: posti@vaneri.eu
web : www.vaneri.eu ja  www.europlywood.com