Europly    
 

  VANERI
  KOIVUVANERI
  FILMIVANERI
  HAVUPUUVANERI
  HDF - levy
  MDF- levy
  OSB- levy
  KUITULEVY
  LIIMALEVY
  LASTULEVY
  MELAMIINIPINTAISET LEVYT
 
  NYT VARASTOSSA
 
 
 
 

 

 

HDF - LEVY

engl. high density fibreboard

HDF-levy on ohut kova puukuitulevy, joka valmistetaan jatkuvana kuivaprosessina hienorakenteisesta puukuidusta. Levyn pinta on erittäin tiivis, sileä ja kova , rakenne on kauttaaltaan homogeeninen. Levy on suoraa, mittatarkkaa, jäykkää, ja helposti työstettävää myös jyrsimällä ja poraamalla. Levyt voidaan esimerkiksi pontata.

Levypaksuudet ovat yleensa 3–6 mm. Levykoot ovat tuotekohtaisia.

Raakalevyna HDF-levyn molemmat pinnat ovat sileat. Levyja saa myös toiselta puolelta pinnoitettuna: viilutettuna, maalattuna tai kalvopinnoitettuna, ja myös eri tavalla rei'itettyna.

HDF-levyä käytetään laajalti esimerkiksi sisustuslevynä ,kaluste- ja huonekaluteollisuudessa, parkettimateriaalien runkorakenteena, ajoneuvoteollisuudessa ja oviteollisuudessa.


HDF taustalevyt

Taustalevyt on valmistettu ohuesta HDF-levystä, jonka päälle on telaamalla aikaansaatu aidonnäköinen puukuvio. Värivalikoimassa on myös valkoinen. Taustalevyjen pinnoitteet ovat yksipuoliset. Tilauksesta on saatavana taustalevyjä myös kaksipuoleisina.

HDF -taustalevyt sopivat hyvin keveytensä ja edullisuutensa vuoksi esimerkiksi kaappien ja hyllyjen taustalevyiksi. Lujuutensa vuoksi niitä voidaan käyttää laatikostojen pohjiin sekä mainoslevyiksi. Monipuoliset pinnoitevaihtoehdot mahdollistavat levyn käytön myös erilaisiin sisätilojen verhouksiin ja ovipeileihin.

HDF -taustalevyä työstettäessä käytetään pienihampaista sahaa tai sirkkeliä. Reiät porataan puuntyöstöterillä. HDF-taustalevyn pinta on lakattu ja se on helppo pitää puhtaana.

 

 
© 2007 - 2013    Europly OÜ
P.O. Box 344 Tallinn 10503, ESTONIA   tel + 372 6311 551   e-mail: posti@vaneri.eu
web : www.vaneri.eu ja  www.europlywood.com