Europly    
 

  VANERI
  KOIVUVANERI
  FILMIVANERI
  HAVUPUUVANERI
  HDF - levy
  MDF- levy
  OSB- levy
  KUITULEVY
  LIIMALEVY
  LASTULEVY
  MELAMIINIPINTAISET LEVYT
 
  NYT VARASTOSSA
 
 
 
 

 

 

LASTULEVY


Lastulevyt valmistetaan puulastuista ja liimasta puristamalla.

Laakapuristamalla valmistettavissa levyissä lastut ovat pääasiassa pinnan suuntaisia. Pintakerroksen lastut ovat ohuempia kuin keskikerroksen lastut, joten lastulevyn pinta on tiiviimpi ja tiheämpi kuin keskusta. Vakiolastulevyissä liimana käytetään pääasiassa ureaformaldehydiliimaa.

Liiman määrä lastulevyssä on alle 10 %, ja useat pinnoitetut levyvalmisteet on luokiteltu pintamateriaalien päästöluokkaan M1.

Materiaaliluokitus sisältää sisätiloihin tarkoitettujen rakennusmateriaalien päästöjen raja-arvot ja niiden luokituksen. Luokkaan M1 kuuluvat emissiotestatut materiaalit, joiden epäpuhtauspäästöt alittavat tiukimmat vaatimukset.

Perusominaisuuksiltaan lastulevy on verrattavissa puuhun. Lisäksi sillä on valmistustavasta johtuvia seuraavia etuja:
- ei syynsuuntaa
- lastulevy on tasa-aineinen ja sen tason eri suunnassa on samanlainen lujuus
- levyn eläminen tason suunnassa on vähäistä

Lastulevyille ei ole vahvistettu yleisiä vakiokokoja tai -paksuuksia, vaan ne vaihtelevat
valmistajan mukaan.

Lastulevyn jatkojalosteita valmistetaan kaluste- ja rakennusteollisuuden tarpeisiin käsittelemällä, työstämällä ja päällystämällä levyjä eri tavoin. Levyjen käyttömahdollisuudet ovatkin laajat. Pientaloissa ja puukerrostaloissa se sopii ulkoseinä- ja väliseinärakenteiksi, kevyjen väliseinien tekoon, seinä- ja kattopinnoiksi, lattioihin, kiinteisiin kalusteisiin, sisustuksiin kuten verhouksiin ja verhokoteloihin sekä esimerkiksi betonimuotteihin.

Lastulevyä käytetään runsaasti myös rakennuspuusepänteollisuudessa erilaisiin rakenneosiin ja -elementteihin, keittiökalusteisiin, komeroihin sekä huonekaluihin.

 

 

 
© 2007 - 2013    Europly OÜ
P.O. Box 344 Tallinn 10503, ESTONIA   tel + 372 6311 551   e-mail: posti@vaneri.eu
web : www.vaneri.eu ja  www.europlywood.com